De locatie voor afscheidsbijeenkomst en condoleance

Begraafplaatsen

Sommige begraafplaatsen hebben een Aula en koffiekamer voor de afscheidsbijeenkomst en de condoleance. De meeste beschikken daar niet over, of bieden alleen kleine gezelschappen onderdak. Dan zijn andere locaties nodig. 
In 'mijn' regio bevinden zich o.a. Begraafplaats Het Stille Hofje (Den Dolder) Zeister Bosrust, Brandenburgerweg (Bilthoven), Den en Rust (Bilthoven), RK Carolus Boromeus en de Algemene Begraafplaats (beide Soesterberg), RK Petrus en Paulus en de Gemeentelijke Begraafplaats (beide Soest), Zuiderhof (Hilversum) vijf begraafplaatsen in Utrecht etc. 

Crematoria

Bij een crematie wordt voor de afscheidsbijeenkomst en de condoleance vaak gebruik gemaakt van de Aula en de koffiekamer die elk crematorium biedt. Soms kiezen nabestaanden liever voor een andere locatie waar ze vrijer zijn in de tijdsduur, of omdat ze zich daar beter bij voelen. Dan vindt alleen de daadwerkelijke crematie in het crematorium plaats.
De keus in crematoria is de afgelopen jaren steeds toegenomen. In 'mijn' regio bevinden zich nu Den en Rust (Bilthoven), Zeister Bosrust, Rusthof (Amersfoort/Leusden), Laren, Domstede (Utrecht Leidsche Rijn), Daelwijck (Utrecht Overvecht), crematorium Hilversum (bij Zuiderhof0 en Noorderveld (Nieuwegein).
Uitvaartzorg Den Dolder werkte ook wel verder weg, zoals op Slingerbos (Ede), Westerveld (Driehuis/Velzen). Purmerend en zelfs Winschoten. 

Afscheidsbijeenkomst en condoleance

In principe is elke locatie te gebruiken voor een afscheidsbijeenkomst. Het café van een familielid, een kerk of kapel, een theaterzaal, een open plek in het bos of de eigen tuin. Voor een condoleancebijeenkomst geldt hetzelfde. Daarbij is (bijna altijd) catering gewenst, en die is altijd wel te organiseren.

Consumpties

In alle crematoria en op sommige begraafplaatsen is catering aanwezig. Op alle andere locaties regelt Uitvaartzorg Den Dolder in overleg met u catering, die van zeer eenvoudig tot zeer uitgebreid mogelijk is.