De locatie voor afscheidsbijeenkomst en condoleance

Begraafplaats

Sommige begraafplaatsen (zoals de Algemene Begraafplaats Zeist) hebben een Aula en koffiekamer voor de afscheidsbijeenkomst en de condoleance. Andere beschikken daar niet over, of bieden alleen kleine gezelschappen onderdak. Dan zijn andere locaties nodig. Zoals een kerk, of een zaal in een theater of een multifunctioneel centrum.

Crematoria

Bij een crematie wordt voor de afscheidsbijeenkomst en de condoleance vaak gebruik gemaakt van de Aula en de koffiekamer die elk crematorium biedt. Voor sommige uitvaarten is de beschikbare tijd en de ruimte daar te krap, en dan zoeken we andere locaties. Dan vindt alleen de daadwerkelijke crematie in het crematorium plaats.

Afscheidsbijeenkomst en condoleance

In principe is elke locatie te gebruiken voor een afscheidsbijeenkomst. Het café van een familielid, een kerk of kapel, een theaterzaal, een open plek in het bos. Voor een condoleancebijeenkomst geldt hetzelfde. Daarbij is (bijna altijd) catering gewenst, en die is eigenlijk altijd wel te organiseren.

Bij “links” vindt u een link naar de zalen van de Evangelische Broedergemeente Zeist, als voorbeeld van een mooie alternatieve locatie. Zeker ook geschikt voor niet-kerkelijke uitvaarten.

Catering

In crematoria en op sommige begraafplaatsen is catering aanwezig. Op alle andere locaties regelt Uitvaartzorg Den Dolder in overleg met u catering, die van zeer eenvoudig tot zeer uitgebreid mogelijk is.