Rouwbloemen tijdens de uitvaart

Bloemisten leveren in overleg met de nabestaanden prachtige kransen, bloemstukken in hartvorm, of langwerpige rouwstukken, al dan niet met linten. Die kunt u het beste rechtstreeks bij de bloemist bestellen. Het kan tegenwoordig zelfs via internet. Maar denkt u ook eens aan andere mogelijkheden, bijvoorbeeld een mooi veldboeket van bermbloemen en grassen dat we op de dag van de uitvaart ’s morgens vroeg kunnen plukken bij het huis waar de overledene woonde, als het seizoen er naar is.

Was de overledene een bevlogen moestuinier? Dan kan een mooi opgemaakte mand met wat groenten en bloemen uit zijn tuin heel passend zijn, desnoods van collega tuinders als de overledene door ziekte al eerder moest stoppen met zijn eigen tuin. Of in de herfst een “dekje” over de kist van mooi verkleurde bladeren van een boom waarop de overledene altijd uitkeek.

Of we vragen alle belangstellenden een enkele mooie bloem mee te nemen, en zetten een hele serie glazen vazen in verschillende maten rond de overledene neer waar die allemaal in gaan. Dat wordt een verrassend mooie gevarieerde bloemenzee.