Tarieven uitvaartzorg Den Dolder

Het tarief voor mijn dienstverlening bedraagt  € 1.950,00.
De dienstverlening bestaat uit vele activiteiten, verdeeld over de dagen (meestal 5 of 6) vanaf het overlijden tot en met de uitvaart: aangifte doen van het overlijden, regelen van alle formaliteiten en muziek met crematorium of begraafplaats, regelen van rouwvervoer, verzorgen thuisopbaring of opbaring in een rouwcentrum, organiseren rouwbezoek, opmaken en produceren van rouwkaart, advertentie en liturgieboekje, regelen catering, dagelijks controleren van de overledene, regelen dragers en wat er wellicht nog meer nodig blijkt.

Ik ben dienstverlener, geen handelaar. Daarom breng ik voor producten en diensten die ik elders voor u inkoop of inhuur, geen opslag voor mijzelf in rekening. Van elke nota die ik voor de uitvaart aan andere dienstverleners en leveranciers betaal, ontvangt u een kopie bij mijn eindfactuur. 

Een eenvoudige kist van populierenhout kost dan (inkoop plus btw) € 440,00. 
Voordeliger (van populier hechthout ) kan ook, denk dan aan ca. € 270,00.
Of duurder, zoals massief eikenhout (ca. € 690,00).
Gevlochten manden zijn rond de € 950,00, een wade met opbaarplank vanaf ca. € 540,00.

Een crematie kost, met gebruik van de Aula en de koffiekamer (elk een uur) tussen de € 1.640,00 en € 1.1735,00.
De tarieven van de diverse crematoria liggen in deze bandbreedte. Daar komen de consumpties in de koffiekamer nog bij; die kosten hangen natuurlijk af van het aantal aanwezigen en wat er geserveerd wordt.
Als er geen gebruik gemaakt wordt van Aula en koffiekamer kost de crematie tussen de € 465,00 en € 760,00.
Wanneer daar wel familieleden voor meekomen naar een crematorium liggen de kosten tussen de € 760,00 en
€ 910,00.
De kosten voor een begrafenis variëren sterk. Elke begraafplaats heeft eigen tarieven en die lopen nogal uiteen. Een algemeen graf (waar twee “vreemden” bij in komen) kost minder dan een “eigen” graf, waarbij de rechthebbende bepaalt wie er nog bij mag. Daar komen nog begraafkosten (= het openen en sluiten van het graf) bij.