Tarieven uitvaartzorg Den Dolder

De werkzaamheden van die dienstverlening bestaat uit vele activiteiten, verdeeld over de dagen (meestal 5 of 6) vanaf het overlijden tot en met de uitvaart: aangifte doen van het overlijden, regelen van alle formaliteiten en muziek met crematorium of begraafplaats, regelen van rouwvervoer, verzorgen thuisopbaring of opbaring in een rouwcentrum, organiseren rouwbezoek, opmaken en produceren van rouwkaart, advertentie en liturgieboekje, regelen catering, dagelijks controleren van de overledene, regelen dragers en wat er wellicht nog meer nodig blijkt.

Ik ben dienstverlener, geen handelaar. Daarom breng ik voor producten en diensten die ik elders voor u inkoop of inhuur, geen opslag als winst voor mijzelf in rekening. Van elke nota die ik voor de uitvaart aan andere dienstverleners en leveranciers betaal, ontvangt u een kopie bij mijn eindfactuur. Een crematie kost, met gebruik van de Aula en de koffiekamer (elk 3 kwartier) rond de € 1100,00. De diverse crematoria in en rond Utrecht hebben nagenoeg een zelfde prijs. Daar komt de catering in de koffiekamer nog bij en die kosten hangen natuurlijk af van het aantal aanwezigen en wat er geserveerd wordt. De kosten voor een begrafenis variëren sterk. Elke begraafplaats heeft eigen tarieven en die lopen nogal uiteen. Een algemeen graf (waar twee “vreemden” bij in komen) kost minder dan een “eigen” graf, waarbij de rechthebbende bepaalt wie er nog bij mag. Daar komen nog begraafkosten (= het openen en sluiten van het graf) bij.

Gaat het om bijzetting van een overledene in zo’n “eigen” graf dat al eerder is betaald, dan zijn er alleen begraafkosten te betalen. Plus eventueel de kosten van het tijdelijk verwijderen van een grafmonument (de zerk) en later weer plaatsen met de gegevens van deze overledene er bij. Op sommige begraafplaatsen varieert de prijs naar gelang de plek (bijv. langs een verhard pad of meer achteraf, of dicht langs de rand van het terrein waar het verkeer langs rijdt). Van gemeentelijke begraafplaatsen staan de tarieven in gemeentelijke verordeningen; met wat zoeken op de gemeentelijke website zijn ze meestal wel te vinden. Van particuliere begraafplaatsen zoals Het Stille Hofje in Den Dolder en Den & Rust in Bilthoven staan de tarieven op hun eigen websites.